





Diàlegs 2024
DIVENDRES 25 D’OCTUBRE
19 h. XARRADA PER DAVID JIMÉNEZ: «IMAGINAR EL MUNDO»
Llotja del Cànem. C/ de Colom, 22. Castelló de la Plana
Entrada lliure fins a completar l’aforament.

David Jiménez. Sevilla, 1970. Llicenciat en Belles Arts per la UCM. Desenvolupa projectes personals de fotografia des de fa més de 25 anys en forma de llibres, exposicions i audiovisuals, que s’han pogut veure en nombroses ciutats espanyoles i a l’estranger en llocs com Rotterdam, Arlès, Tolosa, Torí, Atenes, Seül, Bogotà i Chongqing, entre altres. Destaquen en la seua trajectòria el premi Fotógrafo Revelación en PHotoEspaña 99, el Premio de las Artes de la Villa de Madrid 2008, i especialment la publicació de deu llibres monogràfics, entre ells Infinito l’any 2000, considerat com un dels fotollibres espanyols més destacats de les últimes dècades, seguit de versus (2014), AURA (2018), Universos (2019) i ROMA (2024). La seua obra es troba present en nombroses col·leccions públiques i privades espanyoles. Imparteix regularment tallers i conferències en l’àmbit nacional i internacional.
DISSABTE 26 D’OCTUBRE
12 h. FOTOGALERÍA RAILOWSKY – 40 ANYS
XARRADA AMB Pepe i Juan Pedro Font de Mora
Llotja del Cànem. C/ de Colom, 22. Castelló de la Plana
Entrada lliure fins a completar l’aforament.

FOTOGALERIA RAILOWSKY
En 2025 celebrarà els 40 anys de trajectòria ininterrompuda.
La fotogaleria Railowsky naix en 1985 i des dels seus orígens ha sigut un projecte unit al de la llibreria del mateix nom, situada a València. En aquest llarg periple s’han realitzat prop de 300 exposicions tant individuals com col·lectives, i amb presència per la nostra sala de fotògrafs i fotògrafes de reconegut prestigi.
Aquesta trajectòria ha permès anar creant una col·lecció pròpia que reuneix personalitats de la fotografia estatal i internacional com ara Cristina García Rodero, Alberto García-Alix, Koldo Chamorro, Ramón Masats, Chema Madoz, Isabel Muñoz, Jean Dieuzaide, Gabriel Cualladó, Pablo Ortiz Monasterio, Joan Colom, Ricky Dávila, Ferdinando Scianna, Bernard Plossu, Cristóbal Hara, Manuel Ferrol, Pilar Pequeño, Vari Caramés…, la llista és llarga.
Des del principi s’ha apostat per la fotografia analògica, en blanc i negre i fonamentalment centrada en la fotografia documental de caràcter antropològic. Amb els nous temps s’ha obert a la fotografia impresa en format digital i en color.
DISSABTE 26 i DIUMENGE 27 D’OCTUBRE
TALLER AMB DAVID JIMÉNEZ: «EL COR D’UNA IMATGE»
Llotja del Cànem. C/ de Colom, 22. Castelló de la Plana
Dissabte 26 d'octubre de 10 a 14 h i de 16 a 20 h
Diumenge 27 d'octubre de 10 a 14 h
Inscripció completa

Objectiu del taller:
La nostra experiència de les coses opera a través de la imaginació, capaç de crear un estat de somni d’aparença coherent al qual anomenem el món. El que diem realitat no és més que una construcció de la ment. I les imatges que creem sorgeixen d’eixes imatges interiors de les quals està feta la nostra consciència.
En aquest taller parlarem sobre com el nostre punt de vista és capaç de construir el món, visionant el treball d’un gran nombre de creadors i creadores, seguint el rastre de les seues idees i de les estratègies per a expressar-les, i debatrem com traslladar plantejaments poètics i conceptuals a la realització d’un treball fotogràfic personal.
Imatge, pensament i sentit
La realitat com a reflex del pensament. El paper de les imatges interiors, que medien en la nostra comprensió del món i són el substrat profund de les fotografies que fem. El poder de la imatge per a expressar emocions i idees: convertir el subjectiu en experiència compartida. Viatge a través de les múltiples capes de sentit i complexitat que guarda una imatge. La interdependència i l’ambigüitat com a aspectes fonamentals de la imatge fotogràfica.
Elements per a la construcció d’un discurs
Quatre aspectes importants: punt de vista, espai, temps i llum; estudi del seu paper en la construcció del significat i de la seua capacitat per a obrir possibilitats de formalització i expressió de les idees dins d’un discurs personal. Ens preguntarem com s’expressen aquests aspectes en el treball de diferents autors i autores i com ens permeten traduir a imatges la nostra manera de veure el món.
El procés de creació
El procés de desenvolupament del treball fotogràfic personal. En quines fonts busquem la inspiració, com són els nostres processos, plantejaments i fins a l’hora de crear, com enriquir-nos amb la incorporació de lògiques no racionals. Un procés en dos actes entrellaçats: l’escolta, o la capacitat de generar idees sobre com funciona el món, i la representació, o com convertir eixes idees en un treball de creació.